Warmtepomp voor bedrijven

Energiekosten aanzienlijk drukken en tegelijkertijd duurzaam omgaan met het milieu? Dan is een warmtepomp voor uw bedrijf de oplossing!

  • Directe besparing van 50% op uw gaskosten
  • Subsidie mogelijk
  • Dient tevens als koeling
  • Milieuvriendelijk
  • Duurzame investering door lange levensduur
  • Onderdeel van duurzame bedrijfsvoering
Bedrijfsofferte aanvragen?

Bedrijfsofferte aanvragen?

Vult u dan eerst de onderstaande gegevens in, zodat we een offerte op maat kunnen maken.

Heeft u een platdak?
Heeft u vloerverwarming?
Zijn er extra isolatiemaatregelen getroffen?
14000
1300
Met onderdelen van:

Waarom een warmtepomp voor bedrijven?

Lage energiekosten, efficiënt gebruik van energie en bovendien duurzaam voor het milieu. Warmtepompen voor bedrijven zijn de toekomst als het gaat om duurzaam energieverbruik. Helemaal de full-electric warmtepompen zoals wij die leveren, omdat deze helemaal gasloos zijn.

De warmtepomp heeft inmiddels zijn weg gevonden naar consumenten en particulier verbruik en er is niets wat het zakelijk gebruik in de weg staat. Een warmtepomp voor bedrijven zal vermoedelijk binnen 10 jaar de standaard worden.

De voordelen van een warmtepomp zijn zelfs nog groter wanneer u hem zakelijk gebruikt, doordat de pomp gemiddeld tot wel vijf keer meer energie levert dan dat hij verbruikt. De warmtepomp heeft inmiddels zijn weg gevonden naar consumenten en particulier verbruik en er is niets wat het zakelijk gebruik in de weg staat. De voordelen van een warmtepomp zijn zelfs nog groter wanneer u hem zakelijk gebruikt, doordat de pomp gemiddeld tot wel vijf keer meer energie levert dan dat hij verbruikt.

Subsidie warmtepompen zakelijk gebruik

Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, kortweg de ISDE, maakt de overheid het in gebruik stellen van een warmtepomp voor bedrijven nog aantrekkelijker. Met deze subsidie kunt subsidie ontvangen die start vanaf een bedrag van €500 euro. Afhankelijk van de warmtepomp die u kiest loopt de subsidie verder op. Goed om te weten: lucht-lucht warmtepompen geven geen recht op de subsidie. Warmtepomp-fabriek levert uitsluitend full-electric warmtepompen aan bedrijven waarmee u WEL aanspraak kunt maken op de subsidie. De subsidie is te ontvangen vanaf 1 januari 2022 en geldt voor aanvragen en installaties die na deze datum zijn uitgevoerd. Kijk voor de overige voorwaarden en de aanvraag van de subsidie op de website van de RVO. U vindt hier ook een lijst die de toegestane apparaten specificeert.

De subsidie is te ontvangen vanaf 1 januari 2022 en geldt voor aanvragen en installaties die na deze datum zijn uitgevoerd. Kijk voor de overige voorwaarden en de aanvraag van de subsidie op de website van de RVO. U vindt hier ook een lijst die de toegestane apparaten specificeert.

Een warmtepomp voor uw bedrijf kopen?

Dit zijn de stappen
Stap 1
Gegevens invullen

Vul uw gegevens in

Stap 2
Contact

Wij nemen contact met u op voor een vervolgafspraak

Stap 3
Advies

De installateur inventariseert uw bedrijfspand en bespreekt de mogelijkheden

Stap 4
Installatie

Na uw akkoord wordt de warmtepomp in uw bedrijfspand geïnstalleerd

Een rekenvoorbeeld

Bent u nog niet helemaal overtuigd? Wij geven u graag een simpel rekenvoorbeeld om u een inzicht te geven van wat een warmtepomp bedrijven kan opleveren.

 

Verbruik per jaar: 10.000 m³ gas zonder warmtepomp

Een verbruik van 10.000 m³ per jaar is goed voor te stellen, ervan uitgaande dat een gemiddeld gezin al zo’n 1500 kuub verbruikt.
Wanneer u een variabel contract heeft, is het goed denkbaar dat u gemiddeld €2,75 per m³ betaalt. Per jaar jaar is dat dus €27.500 euro.
Rekent u dat terug naar een bedrag per maand, dan komt dat afgerond neer op €2292 euro.

 

Alternatief gebruik van een 45kWh warmtepomp

Om een verbruik van 10.000 m³ gas te compenseren zult u gebruik moeten maken van 3 warmtepompen van elk 15 kWh. Bij Warmtepomp-fabriek.nl betaalt u hiervoor een all-in leasebedrag van € 665,- per maand, met een looptijd van 7 jaar.

Kosten die daar nog bij komen zijn kosten voor elektra om de warmtepompen te laten draaien. Om de warmtepompen het hele jaar te laten draaien is 20.000 kWh nodig. Wij kunnen voor u het tarief vastzetten op € 0,28 p/kWh, waardoor u per maand € 466 betaalt.

Bijelkaar opgeteld komt u dan uit op een bedrag van € 1161 per maand.

 

Uw besparing

Vergelijkt u de twee scenario’s met elkaar dan komt u uit op de volgende besparing:

€ 2292 – € 1162 = € 1130

U bespaart in het geschetste voorbeeld dus € 1130 per maand op uw energierekening*

Een zeer rendabele investering dus, een warmtepomp voor bedrijven!

*De berekening is gebaseerd op de genoemde tarieven en is onder voorbehoud van prijsveranderingen in de toekomst