Monoblock warmtepomp 9-12-15 kw unit

Wat is een monoblock warmtepomp

Monoblock warmtepompen hebben in korte tijd de markt veroverd als het aankomt op energiezuinig en duurzaam verwarmen van woningen en kantoren. Als u al enig onderzoek naar het apparaat heeft gedaan, zult u ongetwijfeld meerdere variaties zijn tegengekomen. De verschillende varianten lijken erg op elkaar en soms zijn het zelfs dezelfde apparaten, maar wordt er een ander woord voor gebruikt. De meest voorkomende en mogelijk de meest efficiënte is de lucht-water monoblock warmtepomp. Onze warmtepompen zijn ook lucht-water varianten.

Monoblock zegt iets over de verschijningsvorm en niet zozeer over de werking of de totstandkoming van de warmte. Een warmtepomp bestaande uit een monoblock wil zeggen dat de installatie uit een enkele unit, of ‘block’ bestaat. Deze unit kan buiten of binnen worden geïnstalleerd, maar de meeste worden buiten geplaatst. Dit heeft als voordeel dat het binnenshuis niet tot geluidsoverlast leidt.

Wilt u alles lezen over de werking van een warmtepomp? Dan kunt u ons blog hierover lezen, waarin we dit haarfijn uitleggen.

Waarom kiezen voor een warmtepomp zonder binnenunit?

Warmtepomp-Fabriek levert full electric monoblock warmtepompen zonder binnenunit. Het enige apparaat waaruit de installatie bestaat, wordt dus buiten uw woning geplaatst. Dit biedt naast het feit dat het binnenshuis geen geluidsoverlast veroorzaakt nog een groot voordeel: de unit neemt geen onnodige ruimte in beslag die u beter kunt gebruiken voor andere zaken.

 

Bekijk alle warmtepompen

Of lees hieronder verder voor meer informatie

Voordelen monoblock warmtepomp

Los van bovenstaande voordelen biedt een monoblock warmtepomp nog een aantal voordelen. Dit gaat met name op voor de full electric warmtepompen zoals wij die leveren:

  • Installatie door een monteur verloopt sneller. Simpel om de reden dat de installateur maar één enkele installatie hoeft te installeren in plaats van twee.
  • Omdat de installatie van de pomp minder tijd kost, liggen de kosten over het algemeen ook lager. Dit geldt ook voor de onderhoudskosten.
  • Minder onderdelen betekent ook minder onderhoud en minder kans op defecten.
  • Omdat er geen verbinding wordt gemaakt tussen de binnen- en buitenunit, zijn er minder koppelingen waar vloeistof doorheen stroomt. Dat betekent automatisch dat de kans op lekkage ook minder is.
  • Monoblock warmtepompen zijn over het algemeen stiller, waardoor geluidshinder voor de omgeving beperkt blijft.

Zijn er ook nadelen?

In principe kennen type warmtepompen geen nadelen. Wel zijn er een aantal punten waar rekening mee moet worden gehouden, wanneer u overgaat tot het kopen van een monoblock warmtepomp:

  • Beperkt vermogen/capaciteit. Dit is echter op te lossen door meerdere units aaneen te schakelen. Het is überhaupt geen probleem wanneer de capaciteit van de pomp toereikend is voor uw huis of pand. Wanneer één van onze installateurs langskomt voor het inventariseren van uw woning of pand, wordt dit nauwkeurig uitgerekend. Zelf kunt u hier ook al een inschatting voor maken aan de hand van ons blog over het berekenen van het vermogen van de warmtepomp.
  • Kosten bij vervanging kunnen hoger liggen. Doordat er bij monoblocks sprake is van geïntegreerde onderdelen, kunnen ze moeilijker worden uitgebreid of vervangen. Echter, met de hoogwaardige warmtepompen van Warmtepomp-Fabriek is dit geen punt van zorgen, omdat ze zeer lang meegaan. Bovendien bieden wij uitstekende garantievoorwaarden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over defecten.

Wilt u weten of onze warmtepompen geschikt zijn voor uw woning of ruimte? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op.

Warmtepomp in combinatie met boiler

Warmtepompen kunnen in combinatie met een boiler gebruikt worden. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, kan de combinatie van een boiler met een warmtepomp nog steeds volledig elektrisch. Daarmee kan het combinatiesysteem zowel de verwarming van uw huis als wel de verwarming van uw tapwater voor zijn rekening nemen. De combinatie van de twee apparaten wordt ook wel een hybride warmtepompsysteem genoemd, omdat er sprake is van twee verschillende onderdelen.

Rendement van een warmtepomp

Het rendement van warmtepompen ligt doorgaans veel hoger dan die van een traditioneel CV-systeem. Het rendement kan oplopen tot wel 5 of 6 keer zoveel als een CV-installatie. Het COP (Coëfficiënt van prestatie) wordt gebruikt om het rendement uit te drukken. De COP is de verhouding tussen de hoeveelheid geproduceerde warmte en de verbruikte energie.

Ook bij extreme kou, voorziet dit systeem uw woning van de nodige warmte, maar het meest efficiënt is de full electric warmtepomp bij temperaturen tussen 5 en 25 graden Celcius. Voor het Nederlandse klimaat, waarbij temperaturen veelal tussen deze twee temperaturen liggen, is een warmtepomp dus een perfect alternatief, waarmee u uw woning efficiënt kunt verwarmen.

Full electric warmtepomp kosten

Uw woning duurzaam verwarmen vergt een investering. Gelukkig wordt dit vanuit de overheid ondersteund met subsidies. Door deze subsidie kunt u een deel van de kosten van een full electric monoblock warmtepomp terugkrijgen, waardoor de uiteindelijke kosten lager liggen. Verder zijn de uiteindelijke kosten afhankelijk van de warmtepomp die u neemt. Heeft u bijvoorbeeld een groot huis, dan is een variant met een hogere capaciteit wenselijk.

Bij Warmtepomp-Fabriek.nl koopt u een warmtepomp vanaf € 5950. Wilt u een exacte prijs voor uw warmtepomp inclusief installatie? Vraag dan een offerte aan, zodat we dit nauwkeurig voor u kunnen uitrekenen

 

Offerte aanvragen

Of lees hieronder verder voor meer informatie

Waar moet u verder rekening mee houden wanneer u een monoblock warmtepomp gaat kopen?

Om u een goed beeld te schetsen bij het kopen van een warmtepomp is het goed dat u van een aantal zaken op de hoogte bent.

Allereerst is het goed te beseffen dat een nieuwe warmtepomp een investering voor langere termijn is. Dit komt door de aanschafprijs van de installatie. Echter met de eventueel beschikbare subsidie kan van de aanschafprijs een deel teruggekregen worden.

Een ander punt om bewust van te zijn is dat de installatie onderhoud vergt. Dit is niet meer dan een reguliere CV installatie, maar wilt u blijven profiteren van het hoge rendement van een monoblock warmtepomp, dan is het goed dit onderhoud te plannen en structureel te doen.

Een laatste punt van aandacht is het feit dat de warmtepomp enig geluid produceert, zelfs al betreft het een full electric variant. Hoewel de apparaten van Warmtepomp-Fabriek zijn samengesteld met uitsluitend hoogwaardige materialen, produceert de pomp altijd enig geluid. Het is daarom raadzaam hem niet naast bijvoorbeeld een raam van een slaapkamer te plaatsen, waardoor er hinder van ondervonden kan worden.

Monoblock warmtepomp 9-12-15 kw unit

Een monoblock warmtepomp kopen bij de Warmtepomp-Fabriek

Wilt u direct een full electric monoblock warmtepomp kopen? Vraag dan bovenaan deze pagina uw offerte aan. Op basis van uw aangeleverde gegevens, maken wij een offerte voor u op, zodat u zo snel mogelijk kunt profiteren van de voordelen van een monoblock warmtepomp.