Over de warmtepomp

De warmtepomp is het centrale gedeelte van uw installatie. Bij ons vindt u lucht/water warmtepompen. Die zetten lucht van buiten om in warmte binnen. Lees meer over de werking van een warmtepomp.

De warmtepomp units komen in verschillende sterktes. Merendeels van de mensen hebben genoeg aan een 9kw warmtepomp, maar het kan zijn dat u een sterkere nodig heeft. U kunt zelf een inschatting maken over de sterkte. Meer informatie vind u op de pagina over vermogen warmtepomp berekenen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met warmtepomp-fabriek.nl.

Kostenbesparing is ook een belangrijke motivatie bij de keuze voor een warmtepomp. U kunt volledig of gedeeltelijk van het gas af. Dat brengt een besparing met zich mee. Heeft u zonnepanelen, dan bespaart u meer. Lees op “terugverdientijd warmtepomp” meer informatie over de kostenbesparing.

Buffervaten

Als er warmte nodig is, dan begint de warmtepomp te draaien. Een verwarming springt in de winter vaak aan, dan zou de warmtepomp unit ook vaak aanslaan. Het steeds opstarten van de unit is niet ideaal voor het apparaat. Daarom plaatsen wij altijd een buffervat. Het water in het vat wordt op temperatuur gehouden zodat de warmtepomp minder vaak aan hoeft te slaan en daarmee ontzien wordt. De unit zal hierdoor langer functioneren. Bekijk de buffervat warmtepomp 60 liter. Of lees lees meer informatie over de buffervat.

Boilers

Volledig van het gas af? Dan heeft u ook een boiler nodig die aan een warmtepomp gekoppeld kan worden. De warmtepomp verwarmd het water in de boiler. Vanuit de boiler gaat het water naar uw keuken of bijvoorbeeld badkamer.

Heeft u een stortdouche, een bad of een gezin met meer dan 4 personen, dan heeft u een boiler nodig van 300 liter. Heeft u een kleinere warmwatervraag, dan kunt u ook kijken naar de 200 liter boiler. Meer algemene informatie vindt u op de pagina over warmtepompboilers.

Aansluiten Warmtepompinstallatie

Een warmtepomp aansluiten vergt de juiste kennis. In het begin kon men de units van Warmtepomp-fabriek.nl zelf aansluiten. We merkte dat dit vaak net niet goed ging. Dit is dan ook de rede dat wij zelf de installaties aansluiten. Zo bent u er zeker van dat alles naar behoren werkt en u ook in de winter er warm bij zit.

Interesse in een warmtepompinstallatie?

Neem vrijblijvend contact op met de Warmtepomp-fabriek.nl